A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és kissé kiklopfoljuk. A hússzeleteket sóval, borssal és szárnyas fűszerkeverékkel fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés olajon elősütjük mindkét oldalukat, amíg kissé megpirulnak.
A trappista sajtot lereszeljük. A bacont és az újhagymát apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a bacont és az újhagymát. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük a keveréket.
Elkészítés:
Egy tepsibe egymás mellé fektetjük az elősütött csirkemell szeleteket. Mindegyikre halmozunk a sajtos-tejfölös keverékből. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt készre sütjük 180 fokon.
Köretként párolt zöldséget vagy ízlés szerint más köretet kínálunk mellé.