Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell sonka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • kacsazsír (a sütéshez )
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 4 levél bazsalikom

Elkészítése

  1. A csirkét alaposan megmossuk, megtöröljük, majd sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a szárnyaszsírt, és a csirkét minden oldalán elősütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. Ez a lépés segít lezárni a hús pórusait és megakadályozza a nedvesség távozását.
  3. Egy tepsibe tesszük a csirkét, meglocsoljuk a kisült zsírral, meghintjük friss fűszernövényekkel, és 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt puhára sütjük. A sütési idő a csirke méretétől függően változhat.
  4. Miután a csirke megsült és puha, kivesszük a sütőből. Még melegen minden oldalát alaposan megkenjük a frissen zúzott fokhagymával, majd vastagon megszórjuk pirospaprikával, mintegy fűszeres „köntöst” adva a húsnak.
  5. Azonnal tálaljuk, mert a fokhagyma aromája a forró húson a legintenzívebb.

Tökéletesen illik bármilyen körethez, legyen az sült burgonya, rizs vagy egy friss saláta. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-sonka/