Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell szezámos-mézes bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé

Páchoz

  • 0,5 kávéskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj

Bundához

  • 1 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dl dl hideg víz

Mézes mártáshoz

  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • szezámmag
  • csípős őrölt paprika

Elkészítése

A csirkemellfilét vékony csikokra vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a húst beleforgatjuk, fél órára hűtőbe tesszük. A bundázáshoz valókat simára keverjük, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A pácolt húsokat a sűrű tésztába mártjuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes-ketchupos mártást serpenyőben megforrósitjuk , a tűzről lehúzzuk és a bundás húsokat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk, majd tálaláskor a bundás-mázas husira szórjuk. Köretnek a zöldséges rizs a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá 😉

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-szezamos-mezes-bundaban/