Hozzávalók:
A csirke sütéséhez:
- 4 db csirkemell filé
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- étolaj
- finom liszt
A gombamártáshoz:
- 40 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 2 kanál finom liszt
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 1 mk pirospaprika
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel. A hússzeleteket lisztezzük és kevés olajon átsütjük.
A gombamártáshoz a gombát megmossuk és felszeleteljük. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. Kisütjük a szalonna zsírját, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a paprikát 10-15 percet pároljuk, majd a liszttel és egy kevés vízzel elkevert tejföllel behabarjuk.
Egy két percet forrni hagyjuk majd levesszük a tűzről. Spagettit készítettem mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!