Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell tejszínes-sajtos raguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz

  • 6 szelet csirkemell
  • só
  • bors
  • 1 dl olaj

Feltéthez

  • 30 dkg mexikói zöldség
  • 20 dkg vargánya
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg tömlős sajt (tejszínízű)
  • bors
  • só
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál finomliszt

Tetejére

  • 15 dkg sajt

Elkészítése

A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.

Felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A zöldségeket a vajon megpároljuk és fűszerezzük sóval, borssal.

A tejszínt, a tömlős sajtot és a liszttel kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük és összeforraljuk. Langyosra hűtjük.

Egy hőálló tálat vajjal kikenjük. Az elősütött húst lerakjuk az aljára. A zöldséges ragut elosztjuk a húsokon, majd reszelt sajttal megszórjuk.

180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük kb 25 perc alatt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-tejszines-sajtos-raguval/