Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell tekercs csalánnal töltve, medvehagymás hercegnőburgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab kicsontozott csirkemell
  • 10 dkg csalán
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • római kömény
  • só
  • bors

Burgonyához

  • 3 darab burgonya
  • 10 szál vékonyra metélt medvehagyma
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 4 dkg vaj
  • curry
  • só

Elkészítése

A csalánt kevés vajon megdinsztelem és aprított fokhagymával, római köménnyel illetve sóval ízesítem.

A csirkemellet 4 szeletre vágom, kissé kiklopfolom, majd sózom és borsozom.

A csalánt elsimítom a hússzeleteken és óvatosan feltekerem, majd cérnával összekötöm, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni belőle.

A felmelegített vaj és az olaj keverékén hirtelen megpirítom a tekercs minden oldalát, majd ismét fűszerezem, ha szükséges. Ráöntöm a citromlevet és fedő alatt puhára sütöm.

A burgonyából pürét készítek, majd ízesítem metélőhagymával, sóval, curryvel és a reszelt sajttal, majd simára keverem.

A masszát habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomok belőle, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, amikor a széle már pirul.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-tekercs-csalannal-toltve-medvehagymas-hercegnoburgonyaval/