Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál mustár

Elkészítése

A csirkemellet alaposan megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

A hagymát vékony csíkokra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, néhány keverés után a mustárt is belekeverjük, majd hozzáadjuk a csirkemellet.

Amikor a húsdarabok minden oldala kifehéredett, hozzáadjuk a gombát. Amint a gomba kiengedte a levét, hozzákeverjük a zöldborsót és a felaprított petrezselymet.

Az egészet jól lepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és készre főzzük.

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd a raguhoz keverjük. Ezzel még 5–10 percig főzzük, majd tálaljuk.

Tetszőleges körettel kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-tokany/