Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 25 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- 3 tk só
- 2 dl tej
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A csirkemellet tetszés szerinti darabokra vágjuk, 1 tk sóval besózzuk.
A túrót villával összetörjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojások sárgáját, 2 tk sót és 16 dkg lisztet. A tojások fehérjét habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk. Forró olajban egyik, aztán a másik oldalát szép pirosra sütjük. A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
[box style=”info”]Ebben a túrós bundában a hús puha és kissé szaftos lesz.[/box]