Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 közepes karfiol
- 2 dl tejföl
- 20 dkg lecsó
- 2 tojás sárgája
- só ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, a vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk és félig megsütjük.
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a lecsót és a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk. Amikor elkészült, rátesszük a tojások sárgáját és a tejfölt, majd jól összekeverjük.
A félig megsült húsra tesszük a karfiolt, majd elterítjük rajta a lecsós masszát. Fóliával letakarva kb 15 percig sütjük, majd 10 percig fólia nélkül.