Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemellel töltött héjában sült burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db burgonya
  • 10-15 dkg csirkemellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab tv paprika
  • olívaolaj
  • bors
  • só
  • sült csirke fűszer

Elkészítése

A burgonyákat héjában félpuhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a hagymát, a paprikát és a csirkemellet apró kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel, és alaposan összekeverjük. Ezután serpenyőben lepirítjuk.

A félpuhára főtt burgonyák belsejét kikaparjuk, a kikapart részt félretesszük. A megsült csirkés, hagymás, paprikás keveréket a burgonyákba kanalazzuk, ügyelve arra, hogy maradjon belőle 1 evőkanálnyi. Ezt a maradékot összekeverjük a kikapart burgonyával, majd kis fasírtokat formázunk belőle. A töltött burgonyát és a burgonyás fasírtokat együtt sütjük készre, amíg szépen megpirulnak.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy egy kevés tejföllel, így még szaftosabb és krémesebb lesz. Friss salátával vagy savanyúsággal tálalva teljes értékű fogásként kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemellel-toltott-hejaban-sult-burgonya/