Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkepaprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb (alsó-felső vegyesen)
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 darab tyúkhúsleves kocka
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

Az olajon pirítsuk meg a az apróra vágott vöröshagymát, majd dobjuk rá a reszelt fokhagymát és szórjuk meg pirospaprikával.

1 dl vizet öntsünk rá, majd tegyük rá a nagyobb kockákra vágott csirkehúst. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal és paprikakrémmel.

A darabolt paprikát, paradicsomot is adjuk hozzá, majd morzsoljuk bele a leveskockát és fedő alatt főzzük készre. Ha szükséges, akkor időnként öntsünk alá kevés vizet.

A tejfölt és a tejszínt keverjük ki a liszttel és habarjuk be a pörköltet.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Nálam most nokedli készült hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkepaprikas-2/