Elkészítése
A hagymát, paprikát, paradicsomot és a fokhagymát felaprítjuk.
A felolvasztott zsíron (vagy olajon) lepirítjuk a paprikát, majd a vöröshagymát hozzáadjuk és azt is megdinszteljük. Húzzuk félre az edényt és szórjuk a hagymára a pirospaprikát, keverjük össze, tegyük bele a paradicsomot, öntsünk rá 1 dl vizet és ízesítsük sóval, borssal, majd forraljuk fel.
A csirkehúst feldarabolva tegyük az alapléhez, fedjük le és pároljuk. Ha elfőne a leve, akkor pótoljuk.
Ha megpuhult a hús, akkor habarjuk be a tejföllel és egy kevés pörköltlével elkevert liszttel.
Az aprított fokhagymát a legvégén tegyük bele a kész ételünkbe.
Köretnek szaggassunk kanállal nokedlit (petrezselyemzöldet felaprítottam és a nyers tésztába kevertem).
Jó étvágyat mindenkinek!









