Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkepaprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • csirkehús (én 2 combot, 2 szárnyat és a farhátat használtam)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab tv paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál zsír (vagy 4 ek olaj)
  • bors
  • só
  • finomliszt (habaráshoz)
  • tejföl (habaráshoz)

Elkészítése

A hagymát, paprikát, paradicsomot és a fokhagymát felaprítjuk.

A felolvasztott zsíron (vagy olajon) lepirítjuk a paprikát, majd a vöröshagymát hozzáadjuk és azt is megdinszteljük. Húzzuk félre az edényt és szórjuk a hagymára a pirospaprikát, keverjük össze, tegyük bele a paradicsomot, öntsünk rá 1 dl vizet és ízesítsük sóval, borssal, majd forraljuk fel.

A csirkehúst feldarabolva tegyük az alapléhez, fedjük le és pároljuk. Ha elfőne a leve, akkor pótoljuk.

Ha megpuhult a hús, akkor habarjuk be a tejföllel és egy kevés pörköltlével elkevert liszttel.

Az aprított fokhagymát a legvégén tegyük bele a kész ételünkbe.

Köretnek szaggassunk kanállal nokedlit (petrezselyemzöldet felaprítottam és a nyers tésztába kevertem).

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkepaprikas-3/