Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkepaprikás csőtésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb
  • só
  • bors
  • delikát
  • pirospaprika
  • kevés pirosarany
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • kevés zsiradék (olaj , zsír)
  • 1-2 db pörkölt kocka
  • 1 csomag rövid csőtészta

Elkészítése

A zsiradékot egy edénybe tesszük, és az apróra kockázott hagymát megdinszteljük benne. Amikor a hagyma már fonnyadt, levesszük az edényt a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a piros aranyat, majd alaposan elkeverjük.

A megmosott húst az edénybe tesszük, ízlés szerint megszórjuk a többi fűszerrel, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön kezdjük el főzni, közben időnként megkeverjük, és hozzáadjuk a leveskockákat.

Amíg a hús készül, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük. Amikor a hús puhára főtt, a fogást tálalhatjuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkepaprikas-csotesztaval/