Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkepaprikás gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db egész csirke
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • só
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 csapott evőkanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

Előkészítés

A csirkét megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és feldaraboljuk, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk. A fokhagymát áttörjük.

Pörköltalap

A felkockázott szalonnát kisütjük, majd a zsírján üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot és az őrölt köményt, majd 8–10 percig pároljuk. Az edényt levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük kb. 2 dl vízzel, majd visszatesszük a tűzre.

Főzés

Beletesszük a csirkedarabokat, megsózzuk, és rövid lében pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, és együtt főzzük tovább, amíg a hús teljesen megpuhul. Ekkor a csirkét óvatosan kiszedjük, a szaftot pedig behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk, majd visszatesszük bele a húst.

Tálalás

Frissen kifőtt galuskával vagy széles metélt tésztával kínáljuk.

Tipp

Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a pörköltalaphoz kevés száraz fehérbort is adhatunk. A gombát ízlés szerint vegyesen, például csiperkéből és laskából is készíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkepaprikas-gombaval/