Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkepaprikás puliszkaágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A csirkepaprikáshoz

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 3,5 dl kész lecsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés zsiradék
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika

A puliszkához

  • 30 dkg kukoricadara
  • 1 liter víz
  • 1 teáskanál só

Továbbá

  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg túró (kb)

Elkészítése

A kimért kukoricadarát kis lángon puhára főzzük a sóval elkevert vízben. Miután megfőtt, margarinnal kent piteformába nyomkodjuk. A túrót rámorzsoljuk és a tejföl felét rákanalazzuk.

Elkészítjük a csirkepaprikást. A forró zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, felkockázott csirkemellet is rádobjuk. Fehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a kész lecsót és sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a pirospaprikát és annyi vízzel felengedjük, hogy épp csak ellepje.

Fedő alatt kb fél óra alatt puhára főzzük.

Az elkészült csirkepaprikást a tejfölös-túrós puliszkára kanalazzuk, majd a maradék tejföllel meglocsoljuk és előmelegített 200 fokos sütőben 25 perc alatt átforrósítjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkepaprikas-puliszkaagyon/