Elkészítése
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Hozzáöntünk 1 dl vizet, és beletesszük a nagyobb kockákra vágott csirkehúst. Fűszerezzük sóval és őrölt borssal.
A paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk a csirkéhez, majd fedő alatt félig készre pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a kb. másfél cm-es darabokra vágott, megtisztított zöldbabot, és addig főzzük, amíg minden teljesen meg nem puhul.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a pörköltet. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, és a kész pörkölttel tálaljuk.
Ez egy gyors és ízletes menü, ami garantáltan laktató.
