A vöröshagymákat meghámozzuk, felaprítjuk és egy edénybe tesszük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk.
Ameddig pirul a hagyma felkockázzuk a paradicsomot és a paprikát. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takaréklángon kicsit összesütjük.
Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük kb 1 liter vízzel és sóval ízesítjük. A csirkét darabjaira bontjuk, majd a pörköltalapra tesszük.
Felforraljuk, majd közepesen takarék lángon készre főzzük a pörköltet. A hús akkor főtt meg, ha az elválik a csonttól, a bőre puha lesz.
A galuskához a liszthez sót adunk és ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finomliszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá.
A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljön a víz tetejére.
Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt kínálunk mellé.