Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkepörkölt nokedlivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Pörkölthöz

  • 1 darab egész csirke
  • 2 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 darab paradicsom
  • 0,5 darab paprika
  • őrölt pirospaprika
  • só

Nokedlihez

  • 60 dkg rétesliszt
  • 4 tojás
  • só

Elkészítése

A vöröshagymákat meghámozzuk, felaprítjuk és egy edénybe tesszük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk.

Ameddig pirul a hagyma felkockázzuk a paradicsomot és a paprikát. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takaréklángon kicsit összesütjük.

Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük kb 1 liter vízzel és sóval ízesítjük. A csirkét darabjaira bontjuk, majd a pörköltalapra tesszük.

Felforraljuk, majd közepesen takarék lángon készre főzzük a pörköltet. A hús akkor főtt meg, ha az elválik a csonttól, a bőre puha lesz.

A galuskához a liszthez sót adunk és ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finomliszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá.

A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljön a víz tetejére.

Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt kínálunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkeporkolt-nokedlivel-2/