Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkepörkölt petrezselymes burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirke felsőcomb
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só
  • őrölt kömény
  • bors
  • gulyáskrém
  • 1 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A combokat megtisztítjuk, majd a vizet leitatjuk róla. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát és a kockázott zöldpaprikát, rátesszük a fűszerpaprikát, sót, borsot, köményt és gulyáskrémet ízlés szerint. Ezután hozzáadjuk a combokat és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd lefedve lassan készre főzzük.

Közben a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük. A levét leöntjük, csak keveset hagyva rajta, majd összetörjük és hozzákeverjük a vágott petrezselymet.

Tálaláskor savanyúságot adunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkeporkolt-petrezselymes-burgonyaval/