Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkeragu gazdagon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • 2 kanál vaj
  • pirospaprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • vegeta
  • gulyáskrém (ízlés szerint )
  • piros arany (ízlés szerint )
  • 30 dkg csirkemell filé (kockára vágva )
  • 30 dkg gomba (lehet konzerv is)
  • 30 dkg zöldborsó (lehet konzerv is)
  • 30 dkg kukorica (lehet konzerv is)
  • 30 dkg burgonya
  • tejföl (ízlés szerint )

Elkészítése

A vajon pároljuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a csirkemellet, pirospaprikát, fokhagymát, sót, borsot és egyéb fűszereket ízlés szerint. Pirítsuk együtt egy kicsit, majd öntsük fel kevés vízzel. Amikor a hús félig megpuhult adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, gombát, borsót és kukoricát (ha konzervet használunk, elég ha akkor adjuk hozzá, amikor a hús már puha). Ha szükséges pótoljuk a vizet és főzzük készre.

Sűrű, tartalmas ragut kapunk, ami más zöldségekkel és más hússal is elkészíthető. Én pl. szívesen helyettesítem a húst virslivel.

Köret nélkül fogyasztandó, ízlés szerint csurgassuk meg egy kevés tejföllel.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkeragu-gazdagon/