Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkés borsópörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 150 g csirkecomb
  • 150 g csirkemell filé
  • 250 g zöldborsó
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 2 teáskanál fekete bors
  • 2 közepes tv paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál paprikakrém

Elkészítése

Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az ételízesítőt, majd a felkockázott csirkemellfilét és a csirkecombokat. A húst fehéredésig pirítjuk, ezután belekeverjük a feldarabolt tv paprikát, a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet. Felöntjük kevés vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk a paprikát.

Amikor a paprika megpuhult, lehúzzuk a tűzről, meghintjük a fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a paprikakrémet és a zöldborsót. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. A csirkés borsópörköltet rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

Tipp

A pörköltet gazdagíthatjuk egy kevés tejföllel vagy csípős paprikával, ha erőteljesebb ízekre vágyunk. Ha marad belőle, másnap még jobban összeérnek az ízek, így akár újramelegítve is finom.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkes-borsoporkolt/