Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkés-gombás rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 zacskó barna gyorsrizs
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna vagy bacon
  • 15 dkg sajt
  • 1 dl húsleves vagy víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fehérbors

Elkészítése

A hagymát meghámozom, felszelem. A szalonnát felkockázom, a krumplit, répát, gombát meghámozom, felszelem kb 2-3 mm-es szeketekre (a tönkjét is), a rizst megmosom, majd lecsepegtetem.

A meghámozott hagymát a kockázott szalonával megdinsztelem, közben a csirkecomb filét 2-3 cm-es csíkokra vágom.

A megdinsztelt hagymára dobom a fokhagymát, átforgatom és rögtön hozzáteszem a csirkecombot is. Sózom, borsozom, majd fehéredésig pirítom.

A míg a hús pirul, az olajjal kikent tepsibe rétegezem a hozzávalókat. A sorrend lehet tetszőleges. Én alulra tettem a krumplit, közé szórtam a barnarizst, megsóztam, majd erre szórtam egyenletesen elosztva a gombával összekevert répát, aláöntöttem 1 dl húslevest, végül megszórtam zöld petrezselyemmel.

Az így előkészített tepsire egyenletesen elosztva terítettem rá a hagymás-szalonnás-fokhagymás csirkecombot, majd alufóliával lefedve 200 fokos sütőben pároltam 30 percig.

30 perc után levettem a fóliát, a tepsit megszórtam reszelt sajttal és a sajt pirulásáig sütöttem tovább 180 fokon.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkes-gombas-rakott-krumpli/