Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkés húskuglóf burgonyakrokettel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kuglóf

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg füstölt tarja
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt (lehet füstölt is)
  • szárnyas fűszerkeverék
  • margarin (a forma kikenéséhez)

Krokett

  • főtt burgonya (összetörve )
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • grillzöldség fűszerkeverék
  • zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez )
Csirkés húskuglóf pikáns burgonyakrokettel

Elkészítése

A csirkemellet csíkokra, a füstölt tarját apróra vágjuk. A kuglófformát margarinnal jól kikenjük, majd a bacon szeleteket úgy fektetjük bele, hogy a széleik kilógjanak.

A feldarabolt húsokat befűszerezzük, hozzáadjuk a két tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd jól összekeverjük. A masszát beleöntjük a formába, majd a bacon szeletek kilógó széleit ráhajtjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 50 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, és még visszatesszük 10 percre, hogy a bacon szépen megpiruljon.

A krokett készítése

A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt kétféle hagymát és a felaprított petrezselymet, majd fűszerezzük és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól formázható állagú legyen.

Vizes kézzel kis nudlikat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket és forró olajban 2-3 percig barnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkes-huskuglof-pikans-burgonyakrokettel/