Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkés rétes kuszkusszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 darab réteslap
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 12 dkg kuszkusz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 marék szeletelt gomba
  • olaj
  • reszelt sajt
  • szeletelt mandula
  • bors
  • só
  • kurkuma

Elkészítése

A kuszkuszt egy edénye vagy nagyobb tényérba mérjük és hozzáadunk 1 kiskanál sót és fél kiskanál kurkumát, majd felöntjük dupla mennyiségű (240 g) forró vízzel és elkeverjük. Lefedjük és felhasználásig félretesszük.

A csirkemellet kockázzuk fel, majd kevés olajon süssük fehéredésig és közben sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.

A megtisztított és aprított hagymát olajon kezdjük el dinsztelni, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a gombát és fél kiskanál kurkumát, majd lepirítjuk az egészet.

A gombához adjuk a húst és a kuszkuszt, majd az egészet elkeverjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.

Egy réteslapot magunk elé teszünk és megkenjük vékonyan olajjal, majd rátesszük a másik lapot és ezt is megkenjük kevés olajjal. A rétestészta közepén egy csíkban aloszlatjuk a töltelék negyedét és megszórjuk sajttal. A két rövidebb oldalát a tésztának ráhajtjuk, majd az egészet feltekerjük.

A kész tekercseket a tepsire sorakoztatjuk, majd olajjal lekenjük. Szeletelt mandulával megszórhatjuk.

A forró sütőben kb 30 perc alatt pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkes-retes-kuszkusszal/