Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkés-sonkás rizs Mornay-mártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg csirkemell sonka
  • 30 dkg rizs
  • 5 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 6 dl víz

Mártáshoz:

  • 3 ek vaj
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl csirke alaplé
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

A hús elkészítése:

A rizst sós vízben készre főzzük (zacskós), olajjal kikent tűzálló tál aljába simítjuk, és ráhelyezzük a sonkaszeleteket.

Csirkemellfiléket sóval megszórjuk, vajon vagy olajon mindkét oldalát átsütjük, és a sonkaszeletek tetejére rakjuk.

A mártás elkészítése:

A vajat felolvasztjuk, és a liszttel és a többi alapanyaggal összefőzzük.

Ráöntjük a hús tetejére, és lefedve kb. 20 percig sütjük, majd a fólia nélkül még 10 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkes-sonkas-rizs-mornay-martasban/