A burgonyát meghámozzuk és megmossuk, majd lereszeljük nagylyukú reszelőn.
A húst alaposan megmossuk és megszárítjuk, majd felkockázzuk (próbáljuk minél kisebbre), végül sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot, a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd negyed órát állni hagyjuk.
Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá, de el ne túlozzuk, mert akkor kiérződik rajta a liszt íze.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos-burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.
Tányérra szervírozzuk, megkenjük tejföllel és sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!