Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkés tócsni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 6 darab burgonya
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg sajt (reszelve)

A sütéshez

  • 2 dl olaj

A tálaláshoz

  • 10 dkg sajt (reszelve)
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk és megmossuk, majd lereszeljük nagylyukú reszelőn.

A húst alaposan megmossuk és megszárítjuk, majd felkockázzuk (próbáljuk minél kisebbre), végül sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot, a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd negyed órát állni hagyjuk.

Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá, de el ne túlozzuk, mert akkor kiérződik rajta a liszt íze.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos-burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.

Tányérra szervírozzuk, megkenjük tejföllel és sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkes-tocsni/