Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkés-zöldséges rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 25 dkg csirkemell
  • 25 dkg vegyes zöldség (fagyasztott )
  • 1 liter alaplé (kockából is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tej
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • sajt

Elkészítése

A vöröshagymát és a csirkemellet felkockázom, előkészítem a rizst, a zöldségeket és a levest. Olajat hevítek, és megpárolom benne a hagymát, majd hozzáadom a csirkehúst, sózom, borsozom. Amikor a hús szépen megpirul, kiszedem a serpenyőből, és a visszamaradt olajban megfuttatom a rizst. Ezután fokozatosan, merőkanalanként felöntöm a húslevessel, és félkészre főzöm.

Amikor a rizs már félig megfőtt, hozzáadom a mirelit zöldségeket és a sült csirkekockákat. Tovább főzöm, folyamatosan hozzáadva a levest, amíg minden összetevő megpuhul. Ekkor beleöntöm a tejet, és felforralom. Miután felforrt, elzárom a tüzet, és lefedve 5 percig pihentetem, hogy a rizs felszívja a szaftot, és elnyerje az igazi rizottó állagot.

Tálaláskor reszelt sajttal és vágott petrezselyemmel szórom meg.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkes-zoldseges-rizotto/