A vöröshagymát és a csirkemellet felkockázom, előkészítem a rizst, a zöldségeket és a levest. Olajat hevítek, és megpárolom benne a hagymát, majd hozzáadom a csirkehúst, sózom, borsozom. Amikor a hús szépen megpirul, kiszedem a serpenyőből, és a visszamaradt olajban megfuttatom a rizst. Ezután fokozatosan, merőkanalanként felöntöm a húslevessel, és félkészre főzöm.
Amikor a rizs már félig megfőtt, hozzáadom a mirelit zöldségeket és a sült csirkekockákat. Tovább főzöm, folyamatosan hozzáadva a levest, amíg minden összetevő megpuhul. Ekkor beleöntöm a tejet, és felforralom. Miután felforrt, elzárom a tüzet, és lefedve 5 percig pihentetem, hogy a rizs felszívja a szaftot, és elnyerje az igazi rizottó állagot.
Tálaláskor reszelt sajttal és vágott petrezselyemmel szórom meg.