A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük. A legjobb eredmény érdekében érdemes a tésztát előző este elkészíteni, hogy elegendő időt töltsön a hűtőben.
Közben a csirkemellet felkockázzuk. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és egy kevés vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, majd paprikával és paradicsommal ízesítjük, és úgy főzzük meg, mint a pörköltet.
A sárgarépát feldaraboljuk, és a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. A hűtőből kivett tésztát kisodorjuk. A pörköltről leöntjük a levét, ha túl sok lenne, majd hozzákeverjük a tejfölt és 1 evőkanál lisztet. Ezt a tölteléket rákanalazzuk a kisodort tésztára, úgy, hogy a két hosszanti oldalán 1-2 cm-t üresen hagyunk. A töltelékre rátesszük a megfőzött zöldségeket.
Az egyik hosszanti oldalát a tésztának behajtjuk a töltelékkel együtt a közepéig, majd a másik hosszanti oldalt is ráhajtjuk. A tésztát felvert tojással lekenjük, majd margarinnal kikent tepsibe fektetjük, és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Salátával tálalva fogyasztjuk.