Elkészítése
A hagymát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk. A répát és a krumplit nagyobb kockákra daraboljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal, és kézzel jól összeforgatjuk, hogy minden darabot bevonjon a fűszer és az olaj. Előmelegített sütőben, 195 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Közben a salátamixet megmossuk, leszárítjuk, és egy nagy tálba tesszük. A csirkemellet felkockázzuk, grillfűszerrel alaposan megszórjuk, majd kevés olajon, serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Amikor kihűlt, a salátára tesszük az olajával együtt, és óvatosan összeforgatjuk.
A sült zöldségeket tányérra szedjük, melléhalmozzuk a csirkés salátát, és azonnal fogyasztjuk.
Tipp
A zöldségeket variálhatjuk cukkínivel, padlizsánnal vagy kaliforniai paprikával is. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a csirkét frissen facsart citromlével is meglocsolhatjuk tálalás előtt.
