Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hús: A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd nagy lángon a húsokra kérget pirítunk, percenként forgatva. Közben a sütőt 160 fokra előmelegítjük. A húsokat egy tepsibe tesszük, majd kb 20-25 percig sütjük, vastagságtól függően. Közben a serpenyőben maradt olajhoz teszünk még egy keveset kb 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.08.23.

Sülthöz

Barackos-rukkolás bulgursaláthoz

Elkészítése

Hús:

A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd nagy lángon a húsokra kérget pirítunk, percenként forgatva.

Közben a sütőt 160 fokra előmelegítjük. A húsokat egy tepsibe tesszük, majd kb 20-25 percig sütjük, vastagságtól függően.

Közben a serpenyőben maradt olajhoz teszünk még egy keveset kb 1 evőkanálnyi vajjal, a lestyánleveleket valamint a zúzott fokhagymával együtt és felforrósítjuk.

Kivesszük a húsokat a sütőből, majd a kisülő szaftot a serpenyőbe öntjük és beleszedjük a húsokat, majd pár percig a vajas-szaftos, fűszeres zsiradékban sütjük.

Felvágás előtt 5-10 percig pihentetjük.

Saláta:

A bulgurt enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízben felfőzzük.

Egy edénybe mérjük az olajat és az eceteket, majd ehhez hozzáadjuk a salátát, feldarabolt paprikát és paradicsomot, majd az aprított barackot is. Hozzáadjuk a kihűtött bulgurt és a sajtot, majd kevés citromlével meglocsoljuk, majd sót szórunk rá.

A saláta ízlés szerint készülhet eperrel és gránátalmával is. A salátába ízlés szerint tehetünk tökmagot, szezám és lenmagot vagy napraforgómagot, de ki is maradhat.

Összekeverjük és ha szükséges, akkor utánízesítjük.

Az elkészült húst a salátával fogyasztjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is