Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkesült barackos-rukkolás bulgursalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sülthöz

  • csirkemell
  • bors
  • só
  • olaj
  • vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág lestyán

Barackos-rukkolás bulgursaláthoz

  • 100 g bulgur
  • 100 g rukkola vagy másmilyen saláta
  • 2 darab őszibarack
  • 2 darab paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 100 g sajt (mozzarella vagy feta)
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • 4 teáskanál almaecet
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • kevés citromlé
  • só

Elkészítése

Hús:

A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd nagy lángon a húsokra kérget pirítunk, percenként forgatva.

Közben a sütőt 160 fokra előmelegítjük. A húsokat egy tepsibe tesszük, majd kb 20-25 percig sütjük, vastagságtól függően.

Közben a serpenyőben maradt olajhoz teszünk még egy keveset kb 1 evőkanálnyi vajjal, a lestyánleveleket valamint a zúzott fokhagymával együtt és felforrósítjuk.

Kivesszük a húsokat a sütőből, majd a kisülő szaftot a serpenyőbe öntjük és beleszedjük a húsokat, majd pár percig a vajas-szaftos, fűszeres zsiradékban sütjük.

Felvágás előtt 5-10 percig pihentetjük.

Saláta:

A bulgurt enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízben felfőzzük.

Egy edénybe mérjük az olajat és az eceteket, majd ehhez hozzáadjuk a salátát, feldarabolt paprikát és paradicsomot, majd az aprított barackot is. Hozzáadjuk a kihűtött bulgurt és a sajtot, majd kevés citromlével meglocsoljuk, majd sót szórunk rá.

A saláta ízlés szerint készülhet eperrel és gránátalmával is. A salátába ízlés szerint tehetünk tökmagot, szezám és lenmagot vagy napraforgómagot, de ki is maradhat.

Összekeverjük és ha szükséges, akkor utánízesítjük.

Az elkészült húst a salátával fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkesult-barackos-rukkolas-bulgursalataval/