Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkeszárny fűszeres-paprikás lisztben sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál csirke fűszerkeverék
  • 1 késhegynyi szerecsendió (el is hagyható)
  • 5 dl étolaj a sütéshez

Elkészítése

A csirkeszárny végeit vágjuk le, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk és tegyük félre legalább fél órára (a levágott végeket belefőzhetjük pl egy levesbe).

A liszthez adjuk hozzá a pirospaprikát, az őrölt színes borsot, a fűszerkeveréket és a szerecsendiót, majd keverjük össze. Ezután alaposan forgassuk bele az előzőleg besózott csirkeszárnyat.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a csirkeszárnyakat, fedjük le, mérsékeljük a hőfokot és süssük a húst kb 15 percig (közben fordítsuk át a húst).

Ezután vegyük le a fedőt, emeljük a hőfokot, majd süssük a húst szép pirosra, ropogósra (közben többször fordítsuk át a húst, hogy ropogósra süljön mindkét oldala).

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkeszarny-fuszeres-paprikas-lisztben-sutve/