Elkészítése
A zöldpaprikát és a vöröshagymát kockákra vágjuk.
A paradicsom alsó részét, a héj vastagságáig kereszt alakban bemetsszük, majd lobogó vízbe tesszük 1-2 percre. Onnan jéghideg vízbe helyezzük, így a héj már néhány mozdulattal könnyedén eltávolítható. Hámozás után a paradicsomot is felaprítjuk.
Egy lábasban felhevítjük az olajat, amin alacsony láng felett dinsztelni kezdjük a vöröshagymát. 2-3 perc elteltével hozzáadjuk a zöldpaprikát is és a keveréket zsírjára pirítjuk.
Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és elkeverjük. Rátesszük a paradicsomot, valamint a szárnyakat. Egyszer-kétszer átforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi szinte ellepi. A víz mennyisége attól függ, ki mennyi szaftot szeretne.
Sózzuk, borsozzuk és gulyáskrémmel gazdagítjuk. Jól átkeverjük, majd fedővel lefedjük. Lassú tűzön, kb 45 perc alatt készül el a pörkölt.
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd végső lépésként tálaljuk az ételt.
Ha nem esszük meg egy étkezés során az összes tésztát, keverjük el 1-2 merőkanál szafttal, hogy ne tapadjon össze!

