Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkeszárny pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát és egy kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a szárnyakat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Közepes lángon főzzük. Kb félidőben hozzáadjuk a fokhagymát és a lángot nagyobbra vesszük alatta. Ha valaki szereti a Babérlevél mehet bele 1-2 db. Nálunk nem népszerű, így én kihagyom.

Mikor megfő, a szaftja sűrűbb lesz.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkeszarny-porkolt-2/