Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkeszárny pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 darab csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só (+1 tk a tészta főzővizébe)
  • 1 kávéskanál bors
  • 2 teáskanál gulyáskrém
  • 2 evőkanál olaj
  • 200 g tészta

Elkészítése

A zöldpaprikát és a vöröshagymát kockákra vágjuk.

A paradicsom alsó részét, a héj vastagságáig kereszt alakban bemetsszük, majd lobogó vízbe tesszük 1-2 percre. Onnan jéghideg vízbe helyezzük, így a héj már néhány mozdulattal könnyedén eltávolítható. Hámozás után a paradicsomot is felaprítjuk.

Egy lábasban felhevítjük az olajat, amin alacsony láng felett dinsztelni kezdjük a vöröshagymát. 2-3 perc elteltével hozzáadjuk a zöldpaprikát is és a keveréket zsírjára pirítjuk.

Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és elkeverjük. Rátesszük a paradicsomot, valamint a szárnyakat. Egyszer-kétszer átforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi szinte ellepi. A víz mennyisége attól függ, ki mennyi szaftot szeretne.

Sózzuk, borsozzuk és gulyáskrémmel gazdagítjuk. Jól átkeverjük, majd fedővel lefedjük. Lassú tűzön, kb 45 perc alatt készül el a pörkölt.

A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd végső lépésként tálaljuk az ételt.

Ha nem esszük meg egy étkezés során az összes tésztát, keverjük el 1-2 merőkanál szafttal, hogy ne tapadjon össze!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkeszarny-porkolt/