Előkészítés
A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, a végeiket levágjuk, majd a forgónál kettévágjuk. Sóval, őrölt borssal és szárnyas fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd minden darabot alaposan megforgatunk a kukoricalisztben.
Sütés
Egy nagyobb serpenyőben bőséges mennyiségű étolajat forrósítunk, és a bundázott szárnyakat közepes lángon, aranybarnára és ropogósra sütjük. Sütés után papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Tálalás
Párolt zöldséggel kínáljuk, amelyet mirelit zöldségkeverékből és konzerv gombából készíthetünk el gyorsan.
Tipp
Ha a szárnyakat sütés előtt rövid időre hűtőbe tesszük a fűszerezett, lisztbe forgatott állapotban, a bunda még jobban rátapad, és sütés közben sem válik le. Ízlés szerint egy kevés csípős paprikával vagy fokhagymaporral is megbolondíthatjuk a fűszerezést.