Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkeszárnyak kukoricalisztbe forgatva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál só

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

Előkészítés

A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, a végeiket levágjuk, majd a forgónál kettévágjuk. Sóval, őrölt borssal és szárnyas fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd minden darabot alaposan megforgatunk a kukoricalisztben.

Sütés

Egy nagyobb serpenyőben bőséges mennyiségű étolajat forrósítunk, és a bundázott szárnyakat közepes lángon, aranybarnára és ropogósra sütjük. Sütés után papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Tálalás

Párolt zöldséggel kínáljuk, amelyet mirelit zöldségkeverékből és konzerv gombából készíthetünk el gyorsan.

Tipp

Ha a szárnyakat sütés előtt rövid időre hűtőbe tesszük a fűszerezett, lisztbe forgatott állapotban, a bunda még jobban rátapad, és sütés közben sem válik le. Ízlés szerint egy kevés csípős paprikával vagy fokhagymaporral is megbolondíthatjuk a fűszerezést.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkeszarnyak-kukoricalisztbe-forgatva/