Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirketokány puliszkával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g kicsontozott csirke felsőcomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • kevés füstölt szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál provence fűszerkeverék
  • 1 citrom leve
  • só
  • bors

Puliszka

  • 1 liter víz
  • 20 dkg kukoricadara
  • só
  • 1 mokkáskanál tárkony

Elkészítése

A csirkecombokat kockákra vágom, ugyanúgy a hagymát is és a szalonnát is.

Az olajon hirtelen, állandó kevergetés mellett megpirítom a húst és a szalonnát, majd hozzáadom a hagymát is és néhány percig dinsztelem tovább. Sózom és borsozom, majd a többi fűszert is hozzáadva, pici vízzel felengedve fedő alatt párolom.

Amikor már majdnem kész beleteszem a citromlevet és készre főzöm.

1 l forrásban lévő, sós vízhez óvatosan, állandó kevergetés mellett, a tárkonnyal fűszerezve hozzáadom a kukoricadarát és kb 10 perc alatt készre főzöm.

Hideg vízzel öblített edénybe öntöm és kihűtöm. Cérnával felszeletelem és már tálalhatom is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirketokany-puliszkaval-2/