A felcsíkozott csirkecombot és a szalonnát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul. Ezt követően egy kevés vízzel felöntjük, sóval és borssal ízesítjük, majd fedő alatt készre főzzük. Amikor a hús megpuhult, tejföllel és liszttel behabarjuk. Ha szeretnénk, egy kevés bazsalikomot is adhatunk hozzá, de ez opcionális.
A puliszka elkészítéséhez a forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a húsleveskockát és a tárkonyt. Ezután folyamatos keverés mellett lassan hozzáadjuk a kukoricadarát. Kb. 10 percig főzzük, közben habverővel keverjük, hogy elkerüljük a csomósodást. Amikor elkészült, egy vízzel kiöblített edénybe öntjük, majd azonnal tálalhatjuk.
Ez az étel nagyon finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ideális választás egy gyors, ízletes ebédhez vagy vacsorához.