Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirketokány puliszkával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirke felsőcomb (filé)
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • kevés füstölt szalonna
  • bors
  • tejföl
  • liszt

Puliszka

  • 1 liter víz
  • 20 dkg kukoricadara
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 mokkáskanál tárkony
Csirketokány puliszkával

Elkészítése

A felcsíkozott csirkecombot és a szalonnát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul. Ezt követően egy kevés vízzel felöntjük, sóval és borssal ízesítjük, majd fedő alatt készre főzzük. Amikor a hús megpuhult, tejföllel és liszttel behabarjuk. Ha szeretnénk, egy kevés bazsalikomot is adhatunk hozzá, de ez opcionális.

A puliszka elkészítéséhez a forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a húsleveskockát és a tárkonyt. Ezután folyamatos keverés mellett lassan hozzáadjuk a kukoricadarát. Kb. 10 percig főzzük, közben habverővel keverjük, hogy elkerüljük a csomósodást. Amikor elkészült, egy vízzel kiöblített edénybe öntjük, majd azonnal tálalhatjuk.

Ez az étel nagyon finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ideális választás egy gyors, ízletes ebédhez vagy vacsorához.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirketokany-puliszkaval/