Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkezúza pörkölt kapros nokedlivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Zúzapörkölthöz

  • 0,5 kg csirkezúza
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 kiskanál köménymag
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • só
  • 2 evőkanál olaj

Kapros nokedlihez

  • 1 dl víz
  • 2 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabra vágjuk. A hagymákat apróra, paradicsomot kis kockákra vágjuk.

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikakrémet, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zúzát, sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk pirospaprikával és mindig csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

A nokedlihez a lisztet a tojásokkal, a vízzel és az aprított kaporral simára keverjük. Lobogó, forró vízben kifőzzük.

Folyó víz alatt, szűrőkanálba téve leöblítjük. A vizet jól lerázzuk róla. Egy kanál étolajjal összekeverjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkezuza-porkolt-kapros-nokedlivel/