Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 kg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 2 csomag mozzarella
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • olaj

Elkészítése

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal és ízlés szerint fokhagyma granulátummal fűszerezzük. A szeleteket lisztben megforgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük. Az elősütött hússzeleteket egy jénai tál aljára fektetjük.

A visszamaradt olajon a gombákat (2 darab kivételével) egészben megpirítjuk, majd a húsra rétegezzük.

A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, és ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a maradék gombát apróra vágva, majd a vékonyra szeletelt sárgarépát. Az egészet jól összepirítjuk, ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

A hagymás-répás keveréket egyenletesen elosztjuk a hús tetején, és az egészet felöntjük a főzőtejszínnel. A tálat lefedjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Ezután a tetejére helyezzük a felszeletelt mozzarella sajtot, és megszórjuk reszelt parmezánnal. A tálat visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.

Vegyes zöldsalátával és joghurtos öntettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csoben-sult-csirkemel/