Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 kg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • fokhagymagranulátum
  • 2 nagyobb mozzarella
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • olaj

Tálaláshoz

  • vegyes saláta
  • joghurt

Elkészítése

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sóval, borssal és fokhagyma granulátummal fűszerezzük. Lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalát hirtelen átsütjük, és egy jénai tál aljára helyezzük.

A visszamaradt olajon megpirítjuk az egész gombákat, kivéve 2 darabot, és a húsra tesszük. Közben a hagymát apróra vágjuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát és a reszelt répát. Az egészet jól összepirítjuk, ízesítjük sóval és borssal. Az elkészült keveréket egyenletesen elosztjuk a hús tetején, felöntjük tejszínnel, és lefedve 30 percig sütjük 200 fokon.

Ezután a tetejére szórjuk a reszelt mozzarellát és a parmezánt, majd addig sütjük, amíg a sajt megolvad és szép színt kap.

Vegyes zöld salátával és joghurt öntettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csoben-sult-csirkemell/