Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült csirkés brokkoli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkecomb (vagy csirkemell)
  • 1 fej brokkoli
  • bors
  • só
  • reszelt sajt

Besamelhez

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • só

Elkészítése

A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon elősütjük mindkét oldalukat.

A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük.

Elkészítjük a besamelt: a vajat felforrósítjuk, a lisztet alacsony hőfokon megpirítjuk rajta, majd az előzőleg felforrósított tejet hozzáöntjük és addig keverjük, amíg besűrűsödik. Ezután sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük szerecsendióval.

Egy tepsibe beletesszük a hússzeleteket, ráhalmozzuk a brokkolit, majd ráöntjük a mártást. Reszelt sajttal alaposan megszórjuk és 200 fokon kb negyedóra alatt, szép aranybarnára sütjük.

Zöldséges rizzsel, fejes salátával kínáltam.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csoben-sult-csirkes-brokkoli/