A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk, majd hosszanti irányban, vékonyabb csíkokra vágjuk.
A sajtot lereszeljük. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a fokhagymaport és a fele mennyiségű reszelt sajtot. Villával elkeverjük.
A vékony bacon szeletekkel kibélelünk egy őzgerinc formát úgy, hogy a szalonnaszeletek túl lógjanak rajta.
A pulykacsíkokat megmártjuk a sajtos-tojásos masszában, majd egy sort lerakunk a sajtos húscsíkokból a forma aljába. Megszórjuk a hús tetejét egy kevés reszelt sajttal, majd jöhet egy újabb sor húscsík. A tetejére ismét reszelt sajt kerül, majd a végén ráhajtjuk a töltelékre a kilógó szalonnaszeleteket.
Az elkészült formát betesszük a 180 fokos sütőbe sülni. Kb 35-40 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük benne az ételt.
Amíg sül a hús, addig elkészítjük a burgonyapürét is.
Mikor a hús megsült, óvatosan kiborítjuk egy tepsire és a szalonnát a tetején is ropogósra sütjük kb 5-10 perc alatt.
Tálaláskor felszeleteljük a tortát és burgonyapürével forrón tálaljuk.