Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült pulykatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4-5 személyre

  • 500 g pulykamell filé
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 100 ml tejszín
  • 300 g sajt
  • 100 g vékonyra szeletelt bacon
  • só
  • 0,5 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 0,5 mokkáskanál fokhagyma granulátum

Tálaláshoz

  • tejszínes burgonyapüré
  • savanyúság

Elkészítése

A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk, majd hosszanti irányban, vékonyabb csíkokra vágjuk.

A sajtot lereszeljük. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a fokhagymaport és a fele mennyiségű reszelt sajtot. Villával elkeverjük.

A vékony bacon szeletekkel kibélelünk egy őzgerinc formát úgy, hogy a szalonnaszeletek túl lógjanak rajta.

A pulykacsíkokat megmártjuk a sajtos-tojásos masszában, majd egy sort lerakunk a sajtos húscsíkokból a forma aljába. Megszórjuk a hús tetejét egy kevés reszelt sajttal, majd jöhet egy újabb sor húscsík. A tetejére ismét reszelt sajt kerül, majd a végén ráhajtjuk a töltelékre a kilógó szalonnaszeleteket.

Az elkészült formát betesszük a 180 fokos sütőbe sülni. Kb 35-40 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük benne az ételt.

Amíg sül a hús, addig elkészítjük a burgonyapürét is.

Mikor a hús megsült, óvatosan kiborítjuk egy tepsire és a szalonnát a tetején is ropogósra sütjük kb 5-10 perc alatt.

Tálaláskor felszeleteljük a tortát és burgonyapürével forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csoben-sult-pulykatorta/