Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Szárnyas receptek

Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab fűszeres csirkemájjal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Zöldbabhoz: 50 dkg zöldbab (sárga vagy zöld hüvelyű) 3 db tojás (nagy) 3 dl tejföl 1 tk liszt 2-3 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor só őrölt bors 1 ek ételízesítő 10 dkg sajt Májhoz: 8 db csirkemáj 1 tk ételízesítő só őrölt fehér bors majoránna olaj vagy zsír a sütéshez Elkészítése: A zöldbab végeit […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:
Zöldbabhoz:

  • 50 dkg zöldbab (sárga vagy zöld hüvelyű)
  • 3 db tojás (nagy)
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • őrölt bors
  • 1 ek ételízesítő
  • 10 dkg sajt

Májhoz:

  • 8 db csirkemáj
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • majoránna
  • olaj vagy zsír a sütéshez


Elkészítése:

A zöldbab végeit vágjuk le, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt, és egy teáskanál sót, majd főzzük 10-15 perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük le, majd alaposan csepegtessük le.

A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal, az apróra vágott kaporral, a liszttel és ízlés szerint sóval és őrölt borssal.

Egy sütőformát vagy egy őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele az alaposan lecsepegtetett zöldbabot. Ezután öntsük rá a tejfölös-tojásos keveréket, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd a sütőpapír segítségével emeljük ki. Ezután hagyjuk még pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

A májat tisztítsuk meg az eres részektől, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, és forgassuk alaposan össze. Sütés előtt hagyjuk kb 15 percet állni, hogy az ízek átjárják.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat vagy zsírt, majd óvatosan helyezzük bele a befűszerezett csirkemájat. Ezután kisebb lángon, többször átfordítva, süssük kb 10 perc alatt készre, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja (én egy fogpiszkálót szúrtam bele, és amikor már nem engedett levet, akkor szedtem ki).

Tálaláskor helyezzük tányérra a felszeletelt zöldbabot és a csirkemájat, majd úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is