Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukkini cicege batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A töltelékhez:

  • 1/2 kg darált pulykamell
  • 1/2 kg reszelt cukkini
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 tojás
  • 150 g tejföl
  • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só
  • frissen őrölt bors

A tálaláshoz:

  • 400 g tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

A raguhoz a felkockázott szalonna zsírját kisütöm. Rádobom a húst, fűszerezem és fehéredésig sütöm. Besűrítem a keményítővel kikevert tejszínes tejföllel és belekeverem a sajtot is.

A cukkini végeit levágom, magházát eltávolítom és nagy lyukú reszelőn héjastól lereszelem (ha már nem zsenge, meghámozom). A már reszelt cukkinihez számolom fél kilónként a 10 dkg lisztet, 2 tojást, amivel összekeverem. Fűszerezem és palacsintasütőben jó tenyérnyi lepényeket sütök a folyton átkevert tésztából (a cukkini a sótól levet ereszt).

A megsült cicegékkel kibélelek egy muffinsütő mélyedéseit és megtöltöm a pulykaraguval.

180 fokra előmelegített sütőben megpirítom a tetejüket. Fokhagymás tejföllel tálalom.
[box style=”info”]Teflon illetve kerámia palacsintasütőbe és muffinformába nem szükséges zsiradék.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/cukkini-cicege-batyu/