Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Cukkinis-baconos csirketekercsek nyárson

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 közepes, zsenge cukkini 3 nagy csirkemellfilé szelet 20 dkg baconszalonna só házi fokhagymakrém 5-6 saslikpálca 3-4 ek olaj Elkészítése: A csirkemell szeleteket megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk. A zsenge cukkinit zöldséghámozóval meghámozzuk, vékony, hosszú csíkokra vágjuk. (Én most csak körbe vágtam, a belsejére nem volt szükség. Azt felhasználhatjuk például sajtos cukkinilepényke készítéséhez.) 4-5 baconszalonna csíkot […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes, zsenge cukkini
  • 3 nagy csirkemellfilé szelet
  • 20 dkg baconszalonna
  • házi fokhagymakrém
  • 5-6 saslikpálca
  • 3-4 ek olaj


Elkészítése:

A csirkemell szeleteket megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk.

A zsenge cukkinit zöldséghámozóval meghámozzuk, vékony, hosszú csíkokra vágjuk. (Én most csak körbe vágtam, a belsejére nem volt szükség. Azt felhasználhatjuk például sajtos cukkinilepényke készítéséhez.)

4-5 baconszalonna csíkot egymás mellé helyezzük úgy, hogy a szélek kicsit fedjék egymást. Erre terítjük a cukkini csíkokat szintén úgy, hogy picit fedjék egymást a szélek. Vékonyan meghintjük sóval.

Beborítjuk a csirkeszelettel, amit szintén besózunk, és bedörzsölünk borsónyi fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).

A keskenyebb vég felől szorosan feltekerjük a csomagot. (Ha túl hosszú a bacon csík, érdemes levágni.)
Egy éles késsel ujjnyi vastag csigákat vágunk le.

Saslikpálcára tűzzük úgy, hogy a csigák érintkezésénél legyen a szalonnák vége, így sütés közben kisebb az esélye, hogy szétnyíljanak.

Egy nagyobb tepsit kikenünk 3-4 evőkanál olajjal, és belefektetjük a tekercseket. Előmelegítjük a sütőt. Ha marad baconszalonna, azt a húsok közé darabolhatjuk. A tekercsek tetejét egy ecset segítségével vékonyan lekenjük olajjal. (Külön víz nem szükséges hozzá, mert a cukkini és a csirke enged annyi levet, ami elegendő a hús megpuhulásához.)

200 fokon hőlégkeveréssel, lefedve 30 percet sütjük, majd a fedőt eltávolítva további 25 percet pirítjuk.

[box style=”info”]Amikor beindulnak a cukkinik, nincs mit tenni, folyamatosan fel kell használni őket. Igyekszem minden ételbe csempészni egy keveset. Most a vasárnapi ebéd főfogása készült eme zöldség és némi csirkemell, egy kevés szalonna hármasából. Kicsit pepecselősnek tűnik, de az első tekercs után könnyen bele lehet jönni, és akkor már megy, mint a karikacsapás.

Házi fokhagymakrém hiányában pár gerezd zúzott fokhagyma is megteszi. Most sült krumpli körettel kínáltam. Melegen és hidegen is nagyon finom étel.

Fázisfotók a készítéséről megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is