Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Cukkinis csirkenyárs bundában sütve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell filé 1 tk csirke fűszersó 1 kisebb, zsenge cukkini 1 kk fokhagyma granulátum 2 ek liszt a forgatáshoz Kb. 4 dl olaj a sütéshez Bundához: 1 nagyobb tojás 0,5 kk só 1 nagy csipet őrölt bors 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma 2 jó púpos ek liszt Kb. 0,6 dl tej Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.07.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 1 tk csirke fűszersó
  • 1 kisebb, zsenge cukkini
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 2 ek liszt a forgatáshoz
  • Kb. 4 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 1 nagyobb tojás
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 jó púpos ek liszt
  • Kb. 0,6 dl tej


Elkészítése:

Először a megtisztított csirkemellet kb. 2*2 cm nagyságú kockára vágjuk és meghintjük fűszersóval.

A cukkinit kb. 7-8 mm vastag fél karikára vágjuk és meghintjük fokhagyma granulátummal.

A saslik pálcákat félbe törjük és a csirkét a cukkinival felváltba ráhúzzuk.

Egy tányérba lisztet szórunk a forgatáshoz.

Egy másik tálba a tojást a fűszerekkel, majd a liszttel elkeverjük, végül a tejjel sima, sűrű masszát kavarunk.

Egy serpenyőben kb. másfél ujjnyi olajat forrósítunk.

A nyársakat először megforgatjuk a lisztben, majd a masszában. Ha nem fedi be elsőre, akkor egy kanállal érdemes kicsit rákanalazni, hogy mindenhol érje a tészta.

Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban, közepestől kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

[box style=”info”]Volt egy kis darab cukkini a hűtőben, amit mindenképpen fel akartam használni. Így egy kis csirkével nyársra tűztem és bundában megsütöttem. Igazán könnyű, finom fogás lett. A hús és a cukkini is kellőképpen megpuhult. Nem túl nagy adag, 6 kisebb nyárs készült belőle. Hullámos sült krumplit és savanyút kínáltam hozzá.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is